CHECKED SUIT

In September je zomergarderobe transitioneren naar je najaarsgarderobe, valt niet altijd mee. Denk je op maandag de deur uit te stappen met onder andere je trenchcoatje, turtleneckshirt en paraplu, is het op dinsdag weer tijd voor je sandaaltjes en highwaist shorts want plots is er weer zo’n behaaglijke nazomerdag. Dit vind ik persoonlijk altijd de struggle van september. Alleen denk ik dat we nu voorlopig de zomer vaarwel kunnen zeggen.

Een checked suit is een geschikte oplossing voor wisselvallige dagen. Je kunt het jasje altijd nog uittrekken mocht het weer even te warm worden. Ik zorg er dan wel voor dat ik er een top of blousje op draag, die de outfit dan niet tekort doet zodra ik mij ontdoe van m’n jassie.

Toch vind ik de overgang van zomer naar herfst, een van de mooiste periodes van het jaar. Je ziet hoe de stand van de zon met de weken veranderd, dat deze dus weer lager gaat staan, dat de bomen langzamerhand haar bladeren weer verliezen en deze bladeren de straten weer sieren (totdat de gemeentewerkers de straat schoon vegen, maar dat terzijde).

Deze tijd van het jaar doet me denken aan mijn kindertijd. Over het algemeen gingen we altijd rond deze periode, op een zaterdag al optijd de stad in om najaars kleding, een winterjas en laarzen te kopen. Ik werd van kleding kopen vroeger nooit zo enthousiast, wat de afgelopen jaren behoorlijk is goed gekomen. Vervolgens lunchten we meestal bij de Hema. Daar at ik dan een klef saucijzenbroodje met een Fristi, om vervolgens het geslenter door de stad voort te zetten. Waarom ik sommige dingen tot in detail kan onthouden is omdat ik er enigzins wel van heb genoten denk ik.. Nee weet het wel zeker, want ik kijk er met een warm gevoel op terug.

Ik ben zó klaar voor de herfst. Wie weet dat ik binnenkort nog een zaterdagje laarzen ga kopen en saucijzenbroodjes met Fristi ga nuttigen om dat ultieme herfst gevoel te beleven!

Miranda X

2 gedachtes over “CHECKED SUIT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s