TRAVEL | WENEN

Het maken van een reisje begon weer te kriebelen en zo hadden we dus eind januari de citytrip naar Wenen geboekt, die afgelopen week plaats vond. De reisjes die ik het afgelopen jaar heb gemaakt waren citytrips. Kan me daar helemaal in vinden en het voelt als een soort thuis komen, zo’n stad.

Sacher Torte

Heel wat bezienswaardigheden bekeken, heel wat kilometertjes gemaakt, dus zeker wat calorietjes verbrand, er vervolgens ook weer aangesnoept met een heerlijk gebakje, de orginele Sacher torte bij Hotel/Café Sacher ging er zeker in!

Schloß Schönbrunn

Wat je toch echt niet kan overslaan When in Vienna, is Schloß Schönbrunn! Het zomerpaleis waar onder andere Prinses Sissi een deel van haar leven heeft doorgebracht. Het paleis is enorm! En vanbinnen is het prachtig. Het exterieur, interieur, meubilair; alles nog altijd mooi en goed onderhouden.

De tuin is ook heel groot! Je kunt er wandelen, er zijn ook doolhoven en zelfs een Schönbrunn Zoo ! Wij hadden er voor gekozen om enkel het paleis vanbinnen te bezoeken want je bent zo een paar uur kwijt en Schloß Schönbrunn is haast middagvullend. En het uitzicht vanuit de “tuin” is ook prachtig. Het loopt omhoog dus je ziet ook een deel van de stad vanaf dat punt.

Hofburg & ritjes per koets

Het mooie aan zo’n stad zijn altijd weer dit soort architecturen. Overal waar je loopt zie je dit soort gebouwen en tijdens het maken van een ritje in de vele koetsen waan je je helemaal in een soort van sprookje.

,,She’s as busy as the city streets, with a soul as colorful as an sunset. She’s not complicated, just passionate about keeping her vibe alive”

De reden dat ik me thuis voel in een grote stad is omdat het leeft. Er is altijd iemand op straat, je bent nooit alleen en hebt altijd mensen om je heen ookal heb je er niet direct contact mee. Nu was ik samen met vriendlief in Wenen, maar kan me heus voorstellen dat er ook mensen zijn die de keus maken om alleen te gaan. Want zoals ik al zei, je bent niet alleen en je vermaakt je prima want zo’n stad verveelt niet, er is altijd wat te zien.

Which city will be the next one..?

X Miranda


4 gedachtes over “TRAVEL | WENEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s