LIFESTYLE | NO ONE HAS IT ALL FIGURED OUT

21 lentes. Bijna 22 in April dit jaar. We worden allemaal ouder, elke dag. Weten we nog hoe graag we toen we als kind graag “groot” wilden zijn? Of op momenten dat je voor een situatie kwam te staan en de perfectionistische jij  niet wist wat je ermee aan moest dat je liever wenste dat je ouder en wijzer was geweest op dat moment, zodat je het dan allemaal wel wist hoe te handelen? Ja, soortgelijke momenten hebben we wellicht een ieder van ons wel gehad. Of nog steeds. Ik ben er nu achter en iedereen doet maar wat. Dus laten we ons alsjeblieft niet druk maken als we een keer ergens niet aan uit komen.

,,Ik ben er nu achter en iedereen doet maar wat.”

Naarmate die lentes verstreken, het rugzakje met wijsheid gegroeid is, mijn neus een paar keer gestoten heb, vallen en weer door gaan.
Ik wilde presteren, voor mezelf. Om me te bewijzen dat ik goed wil zijn in wat ik doe.

Onthoud dat je zelf uiteindelijk degene bent die dat applausje moet geven voor jou. Je doet het namelijk goed want elke stap die je neemt, is een stap in de goede richting. En soms moet je een stapje terug doen om er twee vooruit te maken.

,,Onthoud dat je zelf uiteindelijk degene bent die dat applausje moet geven voor jou.”

Nog steeds zou ik heel graag een huisje voor mijzelf willen. Aan de andere kant heb ik nu ook nog de vrijheid om te doen en laten wat ik wil, heb wel op kosten te letten maar niet zo zeer als alle vaste lasten. Zo kan ik nu ook gewoon spontaan reisjes boeken en weggaan. Dus het maakt me momenteel niet zo veel uit wat ik wil, ik weet het ook nog niet zo goed. En dat is oké. Ik heb best lang het gevoel gehad alsof ik veel ouder was dan werkelijk 21. Dat mijn interesses ergens anders lagen dan die van een gemiddelde 21-jarige. Maar ik ben ook geen student meer en heb een fulltime vaste baan met best een verantwoordelijkheid. Waarschijnlijk daardoor. En dat besefte ik, en da’s niet erg. Heb dat “oudere gevoel” iniedergeval los kunnen laten inmiddels. Gewoon, omdat het kan.

X Miranda

2 gedachtes over “LIFESTYLE | NO ONE HAS IT ALL FIGURED OUT

  1. G zegt:

    Mooi omschreven super interessant om te lezen. Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd. Het belangrijkste is in het Nu zijn.

    Xx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s