HUBERT DE GIVENCHY – TO AUDREY WITH LOVE

Toen ik hoorde dat er een expositie over Audrey Hepburn in het gemeentemuseum in Den Haag kwam, kon ik niet wachten om deze te bezoeken! Vandaag was het zover. Het was prachtig.

De expositie is tot stand gekomen door Hubert de Givenchy, deze beste man was vroeger  zowel de ontwerper als een goede vriend van Audrey.Hij ontwierp onder andere de kleding die ze droeg in haar films. Maar ook ontwierp hij haar bruidsjurk(en). Aangezien ik een aantal films van haar gezien heb, was het natuurlijk geweldig om de jurken die ze droeg, ook daadwerkelijk van heel dichtbij te kunnen zien!

Er was een grote zaal waar film fragmenten werden afgespeeld uit Breakfast at Tiffany’s, Sabrina en How To Steal A Million. Bij elk beeldscherm stond dan een bijbehorende jurk, en aanduidingen met tekst waar de jurk van gemaakt is, wanneer en welk jaar ze het droeg en wie deze nu in bezit heeft. Meestal waren dit andere musea of haar zoon.

Het werk van Givenchy is werkelijk prachtig. De kwaliteit oogt ook echt nog super, alhoewel je wel ziet dat het ouder is maar het idee dat dit gedragen is door Audrey Hepburn, maakt het bijzonder.

Zoals ik al schreef, ontwierp Givenchy ook bruidsjurken. Hier staan er een aantal. Het roze jurkje en het rechtse jurkje ernaast waren van Audrey. In het roze jurkje, wat je in eerste instantie niet zou opmerken als bruidsjurk, trouwde ze eind jaren zestig. En in de jaren vijftig de rechtse jurk ernaast.

Verder ontwierp Givenchy ook voor onder andere  Jacky Kennedy en Grace Kelly. Ook van hen was zijn werk tentoongesteld.

Hij stelde ook overige creaties tentoon, ook deze zijn schitterend. Je kon echt zeker een paar uur rondkijken! Stilstaan, van dichtbij bekijken (niet aanraken..) en bijbehorende info lezen, ook op de muren stonden verschillende uitspraken en er hingen foto’s.

Als je een middagje weg wilt en je hebt ook liefde voor deze high fashion ontwerper, Audrey Hepburn en overige stijl iconen, dan kan ik je dit echt aanraden!  Ik heb een leuke zondagmiddag gehad en loved everything about it.  De expositie is te zien tot eind maart!

X Miranda

4 gedachtes over “HUBERT DE GIVENCHY – TO AUDREY WITH LOVE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s