TRAVEL | BOEDAPEST & LISSABON

Het is al zeker 1,5 maand geleden dat ik er geweest ben. Maar een blogpost over mijn citytrips naar Boedapest & Lissabon schrijven was toch wel echt de bedoeling!  En een mooie aanvulling op het onderdeel TRAVEL op Modediertje.com !IMG_6659.JPG

Boedapest & Lissabon hebben heel veel mooie bezienswaardigheden en alles heeft wel haar charmes, maar om deze blogpost niet te langdradig te maken ga ik enkel de allermooiste en indrukwekkendste items opsommen!

Boedapest

1. Parlementsgebouw
In de verte op de eerste foto zie je ‘m al uitsteken, Boedapest haar parlements gebouw. Een prachtig enorm gebouw met een adembenemende architectuur! Je ziet dit gebouw haast bijna in elke hoek staan. Vanaf de Donaukade tot aan een panorama uitzicht zoals hierboven.

IMG_6029.JPG

 

2. Szechenyibad (thermale baden)
Ook aan de Szechenyibad moet je zeker een bezoekje brengen als je in Boedapest bent! Tot rust komen kan hier zeker, er hangt een relaxed sfeertje en de baden zijn natuurlijk verwarmd door warmtebronnen uit de grond! Het bad wat je op de foto hier onder ziet, is het warmste buitenbad en de temperatuur kan oplopen tot 39 graden! Ontzettend lekker, en zeker als het wat frisser buiten is!

img_6334

3. Schoenen op de Donaukade
Een indrukwekkend monument aan de donaukade. Joden en Zigeuners werden in de oorlogsjaren gedwongen op de Donaukade te gaan staan, en hun schoenen uit te trekken. Waarna ze beschoten werden en ze in de Donau vielen. Best heftig om het verhaal er achter te weten als je die schoenen zo ziet staan.

img_7026

4. Burcht van Boeda
Als laatste, de burcht van Boeda. De citytrip liep bijna op zijn eind maar we waren nog steeds niet bij de burcht van Boeda geweest. Dit was toch ook echt een super mooie omgeving om te wandelen! Mooie panorama uitzichten en wat kon je er mooie plaatjes schieten! Ik vind dit soort historische gebouwen en plekken altijd erg mooi.

IMG_7124.JPG

Boedapest is echt een aanrader als je van sightseeing en rondwandelen in historische steden houd. Niet duur maar echt de moeite waard. 

Lissabon

1. Praça do Comércio

Ontzettend mooi groot plein waar het de hele dag door leeft! Je kunt er eten, wandelen, ijsjes eten of gewoon even zitten, uitkijkend op de Taag. Je kunt hier tevens ook opstappen op 1 van die typische trammetjes! Super leuk om door de smalle straatjes van Lissabon te sjeesen.


2. Santa Justa lift

Uitzicht vanaf heeeeul hoog. Op het mooie Lissabon. Je gaat met een lift naar boven met een X aantal mensen en vanaf dit punt kan je haast alles zien liggen, castelo sao jorge, maar ook de 25april brug! Op deze foto kijk ik uit op een plein met gedenkbeelden.

De lift is overigens een ontwerp van Mr. Eiffel himself. Ja, noem het dus gerust het Eiffel torentje van Lissabon! 

3. Huisjes in pasteltinten

Nou ja, het zijn niet bezienswaardigheden die aangegeven zijn op de kaart, maar prachtig om te zien en de moeite waard om er foto’s van te maken zijn ze wel! Wordt je toch happy van als je zoiets ziet? Je ziet ze door heel Lissabon! Betegeld met bloemetjestegels of Delftsblauw achtige printjes! Wie wil er nou niet in een pastel roze huisje wonen! That’ll be me! 


4. Eduardo VII park

Dit was ook zeker een bezienswaardigheid die ik graag wou zien!  Het loopt schuin naar beneden en door de coniferen lijkt het net een kunstwerkje! Vanaf dit punt kon je de mooiste fotos maken! Helaas stond er wel een enorm podium daar op het eind anders was het uitzicht nog uitgestrekter!


Dit soort mini vakanties vind ik momenteel het leukst. Wenen en Praag staan ook nog op mijn lijstje om te bezoeken. Wie weet, as soon as possible.
X Miranda

4 gedachtes over “TRAVEL | BOEDAPEST & LISSABON

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s