ALTIJD EEN PARISIENNE

Altijd een Parisienne, waar je ook bent. De Nederlandse vertaling van How to be Parisian, wherever you are. Ik heb hem binnen no-time uit weten te lezen! Dit boek is geschreven door 4 dames die woonachtig zijn in Parijs en dagelijkse typische parijse gewoontes beschrijven van een Parisienne. Ondanks dat ik zelf geen Parisienne ben en zelfs nooit in Parijs ben geweest (shame on me!) herken ik zoveel dingen van mezelf er in terug!

 

Er zit geen verhaallijn in. Wel is het boek op gedeeld in onderwerpen die weer subonderwerpjes bevatten. Zo zit er veel variatie in. Van recepten tot adviezen. En van stylingtips tot gevoels uitdrukkingen. De ene bladzijde is wat serieuzer en de andere weer wat dromeriger.

Ik vind het altijd leuk om over verschillende stijlen te lezen. Zo spreekt de style van een Parisienne me dan ook aan. De essentials die bij een Parisienne horen, zijn eenvoudige tijdloze items, maar wel classy en in stijl. Maar het moet altijd lijken alsof ze niet te veel moeite ervoor hebben hoeven doen.

Deze bladzijde vond ik prachtig. Het zijn gevoelens beschreven op 1 pagina die ik ook weleens gevoeld heb in de afgelopen 21 jaar van mijn leven. Herkenning is toch altijd fijn, dan weet je dat je niet de enige bent die hetzelfde denkt en voelt over bepaalde situaties.

Korte zinnetjes over gewoontes en trekjes van een Parisienne.

Weer zo’n bladzijde die een bepaald gevoel en beleving beschrijft.

Na dit boek weet ik het zeker. Ik moet echt een keer naar Parijs. Ben benieuwd of ik dan het zelfde gevoel over Parijs krijg hoe het in dit boek beschreven staat. Op een aantal van de laatste bladzijdes van dit boek staan ook wat adresjes, van boetiekjes tot bakkerijtjes en koffiezaakjes. Super leuke tips, mag ook wel als het boek geschreven is door echte parisiennes.

Is dit boek een aanrader? Overduidelijk: ja! Sowieso als je van stijl en mode houdt, moet je dit boek gewoon lezen. Ik heb dit boek besteld op bol.com! Klik HIER op het linkje als je ‘m ook wilt aanschaffen. Zoals ik al zei is dit de Nederlandse versie. De originele is dus in het Engels maar persoonlijk vind ik Nederlands net wat prettiger lezen.

X Miranda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s