TIPS TEGEN KLEDINGCRISIS

We kennen het allemaal, dat we ons leuk aan willen kleden en we voor onze kledingkast of in onze walk-in-closet staan en we gewoon niet weten wat we vandaag nou weer aan moeten trekken. Gevalletje kledingcrisis dus!
Kledingcrisis heeft te maken met verschillende factoren:
– Je hebt zoveel kleding, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.
– Je hebt geïnvesteerd in moeilijk combineerbare kleding, waardoor je genoodzaakt bent steeds hetzelfde setje aan te trekken, wat je, heel begrijpelijk, beu kan raken.
– Je weet niet wat voor kleding je op je stemming en je gevoel moet aanpassen dus je hebt al 10x van kledingset gewisseld.

Dit is een greep uit de struggle die kledingcrisis heet. Lees gauw verder voor wat tips!
6f9c68442993fcf6f5790b322dea6717
Bron: Pinterest

 1. Investeer in key-items / wardrobe Essentials
  Je zult vast door de jaren heen gemerkt hebben, dat je af en toe wat kleding kocht dat er super leuk uit zag, vanwege een trendy print met verschillende kleurtjes of een bepaald model. Alleen deze kleding heb je al een aantal keer gedragen en nu vrees je dat je over een tijdje denkt: ”Oh daar komt ik weer met m,n opvallende jurk/jas/blouse”
  Het betekend uiteraard niet dat je nooit zo’n aankoop mag doen hoor, alleen zou het ontzettend zonde zijn als je iets aanschaft wat je vervolgens maar een paar keer draagt. Zorg dan, dat als je zo’n item aanschaft, dat het te combineren valt met wat je al hebt, of schaf er een paar items bij aan zodat je kunt afwisselen, bijvoorbeeld met een paar vestjes of blazertjes.
  Investeer in kleding wat je eindeloos kunt blijven combineren. En meestal zijn dit kledingstukken die basis kleuren bevatten. Zwart, wit, grijs, donkerblauw en nude-tinten. Het zou ook handig zijn als het kledingstukken zijn die je het hele jaar door kunt dragen. Zo kun je een bepaalde rok of jurk best zowel ’s zomers als ’s winters dragen met of zonder panty. Op het plaatje hierboven staan de perfecte voorbeelden. Screen het plaatje maar eens, en je zult zien dat je bijna alles met elkaar kunt combineren! Investeer dus bijvoorbeeld in een goede zwarte basis broek, een soepelvallende blouse in een neutrale kleur of een Little Black Dress.

 2. Oriënteer goed voordat je gaat shoppen
  Wat heb je momenteel precies in je kast hangen? Wat voor items zou je nog kunnen aanschaffen waarmee je je kleding wat je al hebt, kunt combineren? En niet geheel onbelangrijk: wat wil je zelf nog graag hebben?
  Soms kom je tot de ontdekking, dat wat je wilt gaan aanschaffen, je al iets soortgelijks hebt, heb je het aan te schaffen kledingstuk dan nog wel nodig? Nee? Mooi. Scheelt weer een paar tientjes die je beter kunt besteden aan iets anders.
  Daarom is het goed dat je eerst je kleding uitzoekt. En soms is het ook weleens nodig als je iets weg doet zodat je weer orde creëert.
  Een paar dagen voordat je van plan bent een dagje te gaan shoppen, doe eerst wat voorwerk op de webshops  van de winkels waar je wilt gaan shoppen. Heel veel webshops hebben wishlists waaraan je items kunt toevoegen die je graag zou willen. Doe dit via je smartphone,  zo heb je ook een mooi overzichtje en weet je precies wat je wilt hebben en zo voorkom je ook miskopen door impuls aankopen. Dat zijn al heel wat vliegjes in 1 klap.
  Je kunt ook filters inschakelen. Ben je op zoek naar een soepelvallende blouse, in het wit, binnen een bepaalde prijsklasse? Ook al deze 3 dingen vallen in te stellen. En zo krijg je een overzicht met items die aan jouw wensen zouden kunnen voldoen
 3. Creëer kledingsets
  Neem een paar uurtjes van je vrije dag voor het creëren van sets met de kleding die je hebt en die je recent hebt aangeschaft. Trek de kleding aan en voor het gemak; maak foto’s en sla ze op in een apart mapje in je afbeeldingen op je telefoon. Probeer zoveel mogelijk sets te maken, dit voorkomt echt dat je voorlopig geen kledingcrisis hebt 😉
 4. Pinterest
  Pinterest is niet meer weg te denken als website/app om inspiratie op te doen. Van de trends voor aankomend seizoen tot aan interieur foto’s. Ook voor lekkere recepten kan je er terecht.
  Ook hier kun je je outfit inspiratie op doen. Dus typ je  ‘‘trenchcoat” in, dan vind je allerlei outfits die een trenchcoat bevatten, typ je ”little black dress” dan krijg je een overload aan inspiratie en mogelijkheden rondom de LBD.  Dus heb je een item waarmee je je geen raad weet, Pinterest weet dat wel! 🙂

  f12706189aed81ed09ca169902457681
  bron: Pinterest

  Heb jij nog tips die je er aan toe wilt voegen? Zet ze dan onder deze post in een reactie!

X Miranda

 

 

Een gedachte over “TIPS TEGEN KLEDINGCRISIS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s