#GIRLBOSS BY SOPHIA AMORUSO

Hoi!

Dit artikel gaat over #GIRLBOSS. Een boek die jij als vooruitstrevend persoon, die een succes van zijn loopbaan wilt maken of het verschil wilt maken en zijn in waar die goed in is en waar die van houdt ,  wellicht al eens heeft gelezen. Zo niet? DOEN!

IMG_1543

Houdt je niet van boeken lezen? Laat dan maar zitten. Maar ik vertel je er graag meer over en wie weet maak je dan aanstalten om alsnog dit boek te gaan lezen!

Het zal in de bloggers-wereld vast niet aan je voorbij zijn gegaan, #GIRLBOSS geschreven door de succesvolle Sophia Amoruso, oprichtster van Nasty Gal. Wat eerst thuis begon als een webshopje op e-bay in verkoop van vintage kleding die ze inkocht bij diverse kringloopwinkels, is uitgelopen tot een groot miljoenen bedrijf.
Het is niet zo dat dit boek je verteld hoe je succesvol je eigen bedrijf op zet. Maar het verteld je wel dat succes je niet zo maar komt aanwaaien en dat je je handen uit de mouwen moet steken als je iets wilt bereiken. Je haalt er wel je inspiratie uit. Je moet ergens in willen uitblinken en doelen voor ogen hebben. In dit boek heb ik namelijk ook echt gedachtes gevonden waar ik het echt mee eens ben. Deze heb ik dan ook met markeerstift gemarkeerd (lekkere kliederboel, maar ach dit boek is van mijzelf.) zodat ik dit gemakkelijk terug kan vinden. Waarom ik dit deed? Je leest af en toe uitspraken of adviezen, maar soms vervagen deze op de achtergrond heeel ver weg in je brein en weet je niet meer precies wat de letterlijke uitspraak/advies was. En op sommige momenten wil je iets terug lezen om daar je kracht uit te halen, so that’s why!

Sophia is iemand geweest met allerlei rotbaantjes in haar verleden ( je moet ergens beginnen uiteraard), ze maakte zich schuldig aan winkeldiefstal en heeft nooit geleerd met een studie hoe je een bedrijf opzet en wat daar allemaal bij komt kijken. Ze raadt het ook niemand aan om het via haar manier te doen, maar het heeft haar wel gebracht waar ze nu is.
Ze zorgt ervoor dat ze uitblinkt tussen de menigte, altijd net anders dan anderen, altijd net wat perfectere productfoto’s en productomschrijvingen. Ze luisterde enorm goed naar haar klanten en had een perfecte visie op waar klanten behoefte aan hadden.

IMG_1542
The straight and narrow is not the only path to success
IMG_1544
IMG_1545

Zoals ik al zei heb ik ook paar gedachtes/uitspraken gemarkeerd en wil deze graag met jullie delen. Sophia heeft een grappige woordkeuze en haar uitspraken komen dan soms ook wat lollig over, maar ze zijn bloedserieus bedoeld. Mag ook wel, zeker als je bedrijf inmiddels uit een enorm personeelsbestand bestaat van een heel designteam tot aan een human resource -team.

”Als je alles benadert alsof het een groot en leuk experiment is, dan is het niet zo’n probleem als iets niet lukt.”

”Soms is te laat komen onvermijdelijk, net als in overmacht, maar herhaaldelijk en voorspelbaar te laat komen is een prachtige manier om je baas te laten zien dat je baan je niks kan schelen. Niemand wil iemand in dienst nemen, of houden, die duidelijk geen donder om zijn werk geeft!”

”Als werkgever zie ik dat vaak bij nieuwe medewerkers die, net afgestudeerd, verwachten dat ze onmiddellijk een waanzinnige baan krijgen waar ze hun supercreatieve ei helemaal in kwijt kunnen en die goed betaald. Top! Dat is een geweldig doel. Maar ook hier geldt: je moet werken voor wat je wilt hebben.”

Op de een of andere manier visualiseer ik als het ware haar stem en hoor ik het al helemaal hoe ze het in pratende woorden zou uitdrukken. Maar ik denk dat iedereen dat wel heeft als die een boek leest.

”Ik heb respect voor mensen die bereid zijn hun mouwen op te stropen en aan de slag te gaan, zelfs al is het rotwerk!”

”Je bent er maar 1 in miljarden. draai de boel dan eens om. JIJ bent er een uit miljarden. Iemand moet succes hebben, dus waarom zou jij dat niet zijn?”

”Blijf hongerig, blijf dwaas. Laat je trek om achter nieuwe ideeen, nieuwe ervaringen en nieuwe avonturen aan te gaan nooit los. Concurreer met jezelf. Niet met anderen.”

”Beoordeel jezelf op je eigen beste prestaties en je zult meer bereiken dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Het leven wacht op niemand, dus blijf bewegen.”

”Kijk omhoog en kijk rond en als je niets inspirerends vindt, dan kijk je waarschijnlijk niet goed genoeg. ”

Dit waren onder andere een paar opvallende schrijfsels uit het boek. #GIRLBOSS staat vol met nog veeeel meer van dit soort wijsheden! Maar daarvoor mag jij het boek zelf gaan lezen want het is echt de moeite van die 255 bladzijdes rijke boek waard.

Ik ben zelf niet van plan een  bedrijf op te zetten, alhoewel je nooit weet wat voor wending je leven krijgt. Dat leven creeer je zelf. Ik bewonder Sophia, haar bedrijf en haar verhaal..Ik bewonder mensen die passie hebben voor hun werk en wat hun bezig houd. Dat ze open staan voor ontwikkelingen en mee willen groeien en alsmaar beter willen worden.
Dit boek is een goede aanvulling op mijn mening hierover.

Waar heb jij bewondering voor?

X Miranda

IMG_1543

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s