MOST INSPIRING ICON EVER

Iedereen heeft wel een icoon waar die onder andere haar stijl in terug herkent. Ik heb dat met Audrey Hepburn. Ze was echt het modepoppetje van de 20ste eeuw. Niet alleen inspireerde ze vrouwen door haar klassieke gevoel voor mode, ook door haar karakter en waar ze zich voor inzette

0985afaf47fcc1ad4e45af137da48117

Audrey is geboren in Belgie, heeft een Britse vader en een Nederlandse moeder. Ze heeft in tijden van de 2de wereldoorlog zelfs een tijdje in Arnhem gewoond. In Doorn is er zelfs een straat naar haar vernoemd. In de jaren 50- 60 was ze vooral actief met acteren en heeft ze met ”Breakfast at Tiffany’s” een oscar gewonnen. Terecht, want het is echt een super typisch jaren zestig film. Totaal niet fout, maar heel classy en ook grappig!
Toen ze wat ouder werd is ze wat minder gaan acteren en heeft ze zich onder andere ingezet voor Unicef en spreekt ze vele talen! In 1993 is ze overleden.

5a2a06b85ce62c73eed456cdaca9a630
Audrey hepburn & George Peppard, scene Breakfast at Tiffany’s

900081e
Audrey Hepburn voor Unicef

Ze was dus niet alleen mooi van buiten. Ook vanbinnen. En dat in combinatie met haar elegantie maakte dat van haar een prachtige vrouw en een waar icoon.

Een beschrijving van Audrey’s stijl. Een little black dress, parelketting en opgestoken haar. Haar garderobe bestond ook uit klassieke, perfect gesneden mantelpakjes, zeer getailleerde jurkjes die haar ongelofelijk smalle taille waar je ”u” tegen zegt, deden benadrukken. Jasjes met klassieke kraagjes. Alles in deze stijl valt zo chique met elkaar te combineren. Maar wel eenvoudig, met een statement zoals een ketting of rode lipstick.

Naamloos

 

 

 

 

 

3 gedachtes over “MOST INSPIRING ICON EVER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s